Ειδήσεις & Άρθρα

12 Μαρ: Tο αντιμικροβιακό λάδι των τεσσάρων κλεφτών!

Tο αντιμικροβιακό λάδι των τεσσάρων κλεφτών! Το αντιμικροβιακό λάδι των τεσσάρων κλεφτών! Επίκαιρο σήμερα όσο τίποτα άλλο τούτο το μίγμα αιθερίων ελαίων. Μας γυρίζει πίσω στην εποχή του μεσαίωνα, τότε πού ξέσπασε μια μεγάλη επιδημία πανούκλας, που ήρθε μέσω του δρόμου του μεταξιού από την…

19 Ιούλ: Η καρδιά μας!

Όταν φτιάχνουμε τα σαπούνια Rania K, η καρδιά μας χτυπάει για σας! Φυλάμε για εσας όλη μας την έμπνευση και το μεράκι…και είναι κάτι που απολαμβάνουμε.

19 Ιούλ: Πολλές οι ιδέες! Το μεγαλείο όμως βρίσκεται στη απλότητα!

Κάθε φορά που πρόκειται να δημιουργήσουμε τα χειροποίητα φυσικά σαπούνια Rania K. με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, αιθέρια έλαια, βότανα και άλλα αγνά συστατικά, πολλές είναι οι ιδέες που κυριολεκτικά οργώνουν την σκέψη μας! Το μεγαλείο όμως βρίσκεται στη απλότητα!

14 Ιούν: Έλλειψη μαγνησίου;

Εκτός από τα κλασικά συμπτώματα όπως κράμπες στα πόδια, κόπωση, λήθαργος, προβλήματα των οστών, διαταραχές του ύπνου και πονοκεφάλους, μια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να επιφέρει διάφορες ενοχλήσεις στον οργανισμό μας!

13 Ιούν: Το αγγουράκι, ο εκπρόσωπος της ομορφιάς!

“Τόσο δροσερό όσο ένα αγγούρι!” Είναι μια κοινή φράση που τώρα το Καλοκαίρι με τον καύσωνα είναι επίκαιρη όσο ποτέ! Το ότι το αγγουράκι είναι υγιεινό δεν έγγειται μόνο στο ότι έχει λίγες θερμίδες στην κατανάλωσή του, αλλά και στα συστατικά που περιέχει!

04 Ιούν: Φραγκοσυκιά! Ο κάκτος με τις πολλές ευεργετικές δράσεις!

Η φραγκοσυκιά, με τις πλούσιες αντιοξειδωτικές, ενυδατικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες είναι ένα υπερ-φυτό! Καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες, βοηθάει σε περιπτώσεις διαβήτη, καρκίνου, μάχεται κατά του Alzheimer, ενδυναμώνει γρήγορα το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά επιπλέον διευκολύνει την απώλεια βάρους αλλά και το πεπτικό, το κυκλοφορικό, το λεμφαδενικό και το αναπνευστικό σύστημα.

19 Απρ: Ποιό είναι το σαπούνι Καστίλης;

Το σαπούνι Καστίλης έλκει τις ρίζες του από το παλαιότερο σαπούνι Χαλεπίου (Aleppo soap) και αποτελεί το θεμέλιο λίθο της σαπωνοποιΐας καθώς έχει πάρα πολλές χρήσεις στη φροντίδα τόσο του σώματος όσο και του νοικοκυριού!

01 Νοέ: Black Friday 2017!

Στις 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος η “μαύρη” Παρασκευή, η αλλιώς επονομαζομένη Black Friday για το 2017! Μεγάλες εκπτώσεις, ευκαιρία να οργανωθείτε και να κάνετε με το σωστό τρόπο τις αγορές σας!

22 Μάιος: 5ο Διεθνές Συνέδριο για τα φυτικά καλλυντικά & τη φυτοθεραπεία στην Πάτρα (IPPC)

Το 5ο Διεθνές Συνέδριο για τα Φυτικά καλλυντικά και τη Φυτοθεραπεία φιλοξενήθηκε από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών στις 15-17 Μαΐου 2017.

25 Απρ: Τα μυστικά του Γερανιού…

Όταν ένα αιθέριο έλαιο όπως αυτό του Γερανιού μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως η ακμή, διάφορες δερματικές φλεγμονές, η επούλωση πληγών, η ανακούφιση από το άγχος και η εξισορρόπηση ορμονών, τότε θα πρέπει να το βάλουμε στη ζωή μας! Αυτό είναι ένα φυσικό και ασφαλές εργαλείο που θα βελτιώσει το δέρμα, τη διάθεσή μας και την υγεία μας.

19 Μαρ: Πατσουλί… Τι σκέφτεστε μόλις ακούτε τη λέξη;

Τό άρωμα των χίπις…Ένα από τα πιό παρεξηγημένα αρωματικά συστατικά, προερχόμενο από την Ινδία, σύνηθες όμως σε πολλά δημοφιλή αρώματα τόσο σε μεγάλους όσο και σε εξειδικευμένους οίκους!

08 Ιαν: Το σωστό πλύσιμο του προσώπου, βήμα-βήμα!

Νομίζετε ότι το να πλύνετε το πρόσωπό σας είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο; Σκεφτείτε το πάλι! Εφαρμόζετε τη σωστή τεχνική;

10 Δεκ: Το φρέσκο ελαιόλαδο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας!

Από τον καιρό που ο άνθρωπος γράφει ιστορία, αναφέρει το δένδρο της ελιάς, τους καρπούς του και τα προϊόντα των καρπών του: το λάδι και τις συντηρημένες ελιές.

08 Δεκ: Φροντίστε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο!

Τα σαμπουάν, οι μαλακτικές κρέμες, οι αφροί χτενίσματος, τα τζελ και τόσα άλλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών είναι γεμάτα χημικά που μακροπρόθεσμα βλάπτουν την υγεία ενώ τα συστατικά τους πολλές φορές προκαλούν ξηροδερμία και φαγούρα και κάνουν τα μαλλιά ξηρά και να σπάνε στις άκρες!

18 Νοέ: Το ξακουστό σαπούνι Χαλεπίου!

Ένα ακόμα θύμα των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία είναι και το ξακουστό σαπούνι Χαλεπίου (Aleppo soap), ίσως το αρχαιότερο σαπούνι στον κόσμο!

04 Νοέ: Felted soap!

Σαπούνι και σφουγγάρι- όλα σε ένα!

24 Σεπ: Bathbombs!

Υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο; Υπάρχει! Ενα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο με αφρίζουσες μπάλες οξυγόνου! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μια τέτοια μπάλα (bathbomb) στο νερό της μπανιέρας σας και να απαλλαγείτε από μια στρεσογόνο ημέρα!

29 Ιούν: Ταξιδέψτε άνετα και δροσερά!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είστε δροσεροί όταν ταξιδεύετε! Πολλοί άνθρωποι κουράζονται και δυσανασχετούν με τα ταξίδια. Εσείς όμως φτιάξτε το παρακάτω δικό σας μίγμα φρεσκάδας αιθερίων ελαίων και καθαρού νερού και κάντε το ταξίδι σας πιο ευχάριστο!

14 Ιούν: Όσο πιό πολύς ο αφρός, τόσο καθαρότερα τα μαλλιά, σωστά;

Πολλοί θεωρούν ότι ο αφρός του σαπουνιού είναι αυτός που καθαρίζει! Δεν είναι όμως ο αφρός το καθαριστικό μέσο! 

14 Ιούν: Διώξτε τις πνευματικές, σωματικές και συναισθηματικές εντάσεις!

Η Αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί αρώματα, προερχόμενα από τα αιθέρια έλαια των φυτών ως θεραπεία, δηλαδή ως μέσο βελτίωσης της υγείας και αύξησης της ευεξίας! 

23 Μάιος: Δώστε τώρα ένα τέλος στην κυτταρίτιδα!

Έχετε κάνει τη γνωριμία σας με τον επίμονο εχθρό που ονομάζεται κυτταρίτιδα ή ήδη έχετε αρχίσει τον αγώνα εναντίον του με όλα τα μέσα που γνωρίζετε;

07 Μάιος: Αυξήστε την πνευματική σας διαύγεια όταν μελετάτε!

Αυξήστε την πνευματική σας διαύγεια και την ικανότητα συγκέντρωσης όταν μελετάτε με ένα μίγμα φρεσκάδας αιθερίων ελαίων και καθαρού νερού που θα βάλετε σε ένα μικρό ψεκαστήρα (σπρέυ).

15 Απρ: Βουρτσίζετε το δέρμα σας σωστά;

Δεν χρειάζεται πολλά για να είναι υγιές το δέρμα μας! Χρειάζεται μόνο μια μικρή μαλακή βούρτσα με φυσική τρίχα και μακριά λαβή ή κάποιο  γάντι κατάλληλο για καθημερινό τρίψιμο. 

14 Απρ: Shea butter, ο καλύτερος φίλος της επιδερμίδας μας!

Χωρίς το Shea Butter, τα αντιρυτιδικά καλλυντικά περιποίησης σώματος δεν θα ήταν ποτέ τα ίδια! 

23 Μαρ: Η μυθική Λεβάντα!

Λεβάντα, lavender, Lavendel, lavanda,… LAVARE =”to wash”…καθαρίζει ..την “ψυχή” , ανοίγει το “τρίτο μας μάτι”…αναζωογονεί, καλμάρει…απλά και όμορφα….

03 Μαρ: Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας;

Είναι αναγκαίο όχι μόνο να αφαιρούμε την ορατή βρωμιά από τα χέρια μας, αλλά και τα βακτήρια, που είναι μεν αόρατα δια γυμνού οφθαλμού αλλά είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. 

25 Φεβ: Το σωστό πλύσιμο των χεριών, βήμα-βήμα!

Ένα απλό και γρήγορο ξέπλυμα με νερό ή έστω και με σαπούνι δεν αρκεί για να καθαρίσουν τα χέρια! Το σωστό πλύσιμο απαιτεί χρόνο και τήρηση ειδικής διαδικασίας.

06 Φεβ: Τα 7 πολυτιμότερα αιθέρια έλαια!

Επτά είναι τα πολυτιμότερα αιθέρια έλαια που βοηθούν την καθημερινότητά μας! Είναι αποτελεσματικά σε πολλές συνήθεις περιπτώσεις παθήσεων και γι΄ αυτό θα τα λέγαμε και πολυδύναμα!

10 Ιαν: Όταν η τροφή θρέφει την έμπνευσή μας!

Όταν η τροφή θρέφει την έμπνευσή μας τότε στα χειροποίητα φυσικά σαπούνια Rania K. συμβαίνουν όμορφα πράγματα! Απολαμβάνουμε αρχικά τα ωραία χρώματα και ευωδιές, έπειτα νοιώθουμε τη φρεσκάδα και κατόπιν τη φροντίδα των θρεπτικών συστατικών στο δέρμα μας και την ψυχή μας για πολλή ώρα μετά τη χρήση των σαπουνιών μας.

13 Δεκ: Σαλπάρουμε!

Σαλπάρουμε με τα χειροποίητα σαπούνια Rania K. για το μεγάλο ταξίδι της δημιουργικότητας! Όριό μας μόνο η καλή ποιότητα και τα άριστα υλικά. Ιδέες και κέφι χωρίς σταματημό!

29 Νοέ: Στο σαπούνι το σωστό λάδι κάνει τη διαφορά!

Τα έλαια που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία σαπωνοποίησης κάνουν τη διαφορά. Στα σαπούνια Rania K επιλέγουμε μόνο λάδια καθαρά και αμεταχείριστα, όσο το δυνατόν πιο φρέσκα και φυσικά. Χρησιμοποιούμε μόνο φυτικά έλαια και όχι ζωικό λίπος.

21 Νοέ: Η κρύα μέθοδος σαπωνοποίησης!

Η κρύα μέθοδος σαπωνοποίησης είναι η πιο ενδεδειγμένη για την επιδερμίδα μας και για το περιβάλλον!

31 Μαρ: Στις «συσκευασίες του μήνα» σε ρώσικο site οι συσκευασίες RaniaK

Στις “συσκευασίες του μήνα” συμπεριλήφθηκαν οι συσκευασίες των χειροποίητων σαπουνιών RANIA K στο ρώσικο site “what the pack?”