Η μυθική Λεβάντα!

Λεβάντα, lavender, Lavendel, lavanda,…LAVARE =”to wash”…καθαρίζει ..την “ψυχή” , ανοίγει το “τρίτο μας μάτι”…αναζωογονεί, καλμάρει…απλά και όμορφα….

Ονομάσαμε τη λεβάντα μυθική όχι μόνο γιατί το ίδιο το φυτό είναι πανέμορφο, ευωδιαστό και δρα ως “εντομοαπωθητικό” στον κήπο και στις ντουλάπες μας αλλά κυρίως για το πολύτιμο και θαυματουργό αιθέριο έλαιο που μας προσφέρει!

Η λεβάντα είναι η βασίλισσα ανάμεσα στα επτά από τα πολυτιμότερα αιθέρια έλαια που βοηθούν την καθημερινότητά μας και είναι τόσο αποτελεσματικά σε πολλές συνήθεις περιπτώσεις παθήσεων ώστε γι΄ αυτό θα τα λέγαμε και πολυδύναμα!

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας, είναι προϊόν απόσταξης και είναι το πιό διαδεδομένο στην αρωματοθεραπεία. Έχει ευχάριστο άρωμα, προσιτή τιμή και είναι από τα ελάχιστα αιθέρια έλαια που επιτρέπεται να εφαρμοσθούν κατ΄ ευθείαν στο δέρμα!

Lavandula angustifolia: Ένα από τα πιο ισχυρά ηρεμιστικά έλαια, εξαιρετικό για την αϋπνία, τους πονοκεφάλους και το άγχος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ΄ ευθείας στο δέρμα σε κοψίματα, εγκαύματα και γενικά για τις πρώτες βοήθειες. Τονώνει και καταπραΰνει το δέρμα, διώχνοντας κατά το δυνατόν σημάδια και σπυράκια. Έχει αναλγητικές και αντισηπτικές ιδιότητες γι΄αυτό και βοηθάει σε περιπτώσεις μυικών πόνων.

Στα χειροποίητα φυσικά σαπούνια Rania K., επιλέγουμε προσεκτικά τα αιθέρια έλαια που προσθέτουμε  με γνώμωνα τα μεγαλύτερα ωφέλη τους για τον ανθρώπινο οργανισμό αφού έτσι αξιοποιούνται οι ευεργετικές φυσικές ιδιότητες της αρωματοθεραπείας. Κατά συνέπεια όσοι χρησιμοποιούν τα σαπούνια μας νοιώθουν ευεξία, ξεκούραση,  αναζωογονούνται και χαλαρώνουν από το άγχος.

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει ειδικότερα να δοκιμάσετε τα δύο εξαιρετικά σαπούνια λεβάντας με αγνό παρθένο ελαιόλαδο που παράγουμε με διαφορετική σύνθεση το καθένα: αυτό για το σώμα  και αυτό για το ξύρισμα ενισχυμένο και με αιθέριο έλαιο χαμομηλιού, κατάλληλα και για άνδρες και για γυναίκες!

Φιλικά

Rania K.

Related Posts

Leave a comment