Δώστε τώρα ένα τέλος στην κυτταρίτιδα!

Έχετε κάνει τη γνωριμία σας με τον επίμονο εχθρό που ονομάζεται κυτταρίτιδα ή ήδη έχετε αρχίσει τον αγώνα εναντίον του με όλα τα μέσα που γνωρίζετε;

Η κυτταρίτιδα παρουσιάζεται δυστυχώς κυρίως στις γυναίκες αναξαρτήτου ηλικίας και βάρους και κάνει την επιδερμίδα στους γλουτούς, στους μηρούς, στην κοιλιά και στα μπράτσα να μην είναι λεία αλλά να θυμίζει την όψη φλούδας πορτοκαλιού.

Τίποτα όμως δεν θα έχει αποτέλεσμα αν δεν αλλάξει ο τρόπος ζωής! Όταν λέμε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωής εννοούμε ότι πρέπει να υιοθετήσουμε τις εξής βασικές καλές συνήθειες:

  • Πίνουμε πολύ νερό
  • Κινούμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο και γυμναζόμαστε
  • Αυξάνουμε την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων.
  • Ελαττώνουμε το κάπνισμα, το αλκοόλ, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις λιπαρές τροφές, τους καφέδες.

Ο καφές όμως αντιθέτως επιφέρει φανταστικά αποτελέσματα αν εφαρμοσθεί εξωτερικά στην επιδερμίδα!
Πώς;
Πολύ απλά, κάνοντας μασάζ στις προβληματικές περιοχές για 10 λεπτά με τα τρίμματα ζεστού χρησιμοποιημένου καφέ, αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας πως οι κινήσεις μας πρέπει να είναι ανοδικές. Συμβουλή: στρώστε μια πετσέτα στο πάτωμα και πάνω εκεί κάνετε το μασάζ, ώστε να καθαρίσετε εύκολα το χώρο στο σημείο αυτό!

Μια καλή καθημερινή συνήθεια όμως με πολλαπλά ωφέλη είναι το βούρτσισμα του σώματος ή το τρίψιμό του με την ειδική βούρτσα ή το κατάλληλο γάντι, όπως αναφέραμε και σε άλλο άρθρο μας.

Εμείς στα χειροποίητα φυσικά σαπούνια Rania K. από αγνό παρθένο ελαιόλαδο και αιθέρια έλαια, σας προτείνουμε επιπλέον να χρησιμοποιήσετε τα δύο φανταστικά σαπούνια μας για ήπια απολέπιση σώματος και έξτρα ενυδάτωση: αυτό με τριμμένους κόκκους καφέ (παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα) ή αυτό με βούτυρο Karité (Shea Butter) και φυσικό τριαντάφυλλο με μέλι, γάλα, μελισσοκέρι και ροδοπέταλα.

Ας υιοθετήσουμε λοιπόν τις παραπάνω καλές συνήθειες και όλα θα πάνε καλύτερα! Μην ξεχνάμε όμως και ότι ” Παν μέτρον ¨αριστον”!

Φιλικά

Rania K.