Στο σαπούνι το σωστό λάδι κάνει τη διαφορά!

Τα  έλαια που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία σαπωνοποίησης κάνουν τη διαφορά. Στα σαπούνια Rania K επιλέγουμε μόνο λάδια καθαρά και αμεταχείριστα, όσο το δυνατόν πιο φρέσκα και φυσικά. Χρησιμοποιούμε μόνο φυτικά έλαια και όχι ζωικό λίπος.

Το ζωικό λίπος χρησιμοποιείται στα περισότερα από τα κοινά σαπούνια του εμπορίου, κατεβάζοντας το κόστος του προϊόντος, ενώ η χρήση του είναι επιβαρυντική ενεργειακά για το περιβάλλον αφού απαιτείται θερμότητα για τη σαπωνοποίησή του. Επιπλέον η χρήση του ζωικού λίπους μπορεί να εντίνει αλλεργικά και δερματικά προβλήματα.

Τα φυτικά έλαια είναι τα ενδεδειγμένα καθώς είναι φυσικά. Άλλα από αυτά έχουν ενυδατικές ιδιότητες, άλλα αυξάνουν τον αφρισμό και άλλα τη σκληρότητα ή τις καθαριστικές ιδιότητας του σαπουνιού.

Στη σαπωνοποίηση, το πιό ευρέως διαδεδομένο και πολυτιμότερο λάδι για τις καλλυντικές του ιδιότητες είναι το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και ευτυχώς η χώρα μας είναι ευλογημένη με πλούσια και ποιοτική ελαιοπαραγωγή.

Άλλα χρήσιμα για τα χαρακτηριστικά τους λάδια είναι το έλαιο καρύδας, το καστορέλαιο, το φοινικέλαιο, το αμυγδαλέλαιο, το σταφυλοκουκουτσέλαιο, κ.λ.π.
Υπάρχουν όμως και φυτικά βούτυρα όπως το Βούτυρο κακάο, το Βούτυρο Karite, κ.λ.π.

Φτιάχνουμε τα σαπούνια Rania K με αγάπη και έννοια για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με όσο το δυνατόν πιό φυσικά και αγνά υλικά, χωρίς χημικά πρόσθετα και συντηρητικά, γιατί “δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει απλότητα, καλοσύνη και αλήθεια” όπως έλεγε και ο μεγάλος Λ. Τολστόι.

Φιλικά

Rania K