Έλλειψη μαγνησίου;

Εκτός από τα κλασικά συμπτώματα όπως κράμπες στα πόδια, κόπωση, λήθαργος, προβλήματα των οστών, διαταραχές του ύπνου και πονοκεφάλους, μια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να επιφέρει διάφορες ενοχλήσεις στον οργανισμό μας!

Πολλές είναι οι αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή έλλειψη μαγνησίου στο σώμα μας.  Σοβαρό ρόλο παίζουν οι “ληστές του μαγνησίου», όπως είναι η ζάχαρη, το πρόχειρο κακής ποιότητας φαγητό, το αλκοόλ, η υπερκατανάλωση καφέ και τσαγιού, το κάπνισμα, διάφορα φάρμακα, το άγχος, η έντονη σωματική καταπόνιση.

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου εμφάνισης έλλειψης μαγνησίου ανήκουν οι νεότεροι και οι ηλικιωμένοι, οι διαβητικοί, οι έγκυες και οι θηλάζουσες μητέρες, οι αθλητές και οι άνθρωποι που ασχολούνται με σωματικά επίπονες δραστηριότητες. Αλλά και η μη ισορροπημένη διατροφή και το παρατεταμένο άγχος επιβαρύνουν επιπλέον τον οργανισμό.

Από όλες τις ενώσεις μαγνησίου, το χλωριούχο μαγνήσιο (MgCl2) μπορεί να ανιχνευθεί άμεσα και πιό γρήγορα από το ανθρώπινο σώμα και αφομοιώνεται αποτελεσματικά!

Η Νεκρά Θάλασσα είναι μια βασική φυσική πηγή του χλωριούχου μαγνησίου απ΄όπου ανακτάται με εξάτμιση του θαλασσινού νερού. Η υψηλή περιεκτικότητα της Νεκράς Θάλασσας σε αλάτι, το χλωριούχο μαγνήσιο καθώς και άλλα συστατικά της Θάλασσας αυτής αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς ανθρώπους που επιθυμούν να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία εκεί για χαλάρωση και για θεραπεία διαφόρων μυοσκελετικών και δερματικών προβλημάτων.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η διαδερμική εφαρμογή του μαγνησίου έχει πιό γρήγορα και πιό θεαματικά αποτελέσματα από την διά στόματος λήψη του μαγνησίου!

Τα πλεονεκτήματα της διαδερμικής απορρόφησης Μαγνησίου είναι ποικίλα, μεταξύ άλλων όμως, σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εφαρμογή του μαγνησίου γίνεται στο δέρμα (το μεγαλύτερο σε μέγεθος όργανο του σώματός μας), παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα και επιπλέον μπορεί να εφαρμοστεί επάνω σε μια περιοχή του σώματός μας που μας πονάει, με αποτέλεσμα φυσικά την ταχεία πρόσληψή του από το αίμα.

Το μαγνήσιο, απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο για τον οργανισμό μας, αυξάνει την ενέργειά μας και ως εκ τούτου δίνει στο σώμα περισσότερη δύναμη, αντοχή και μειώνει την κόπωση. Ενισχύει τα οστά, τα δόντια και τις αρθρώσεις, έχει μια χαλαρωτική επίδραση στους μύες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ρυθμίζει το μεταβολισμό μας αλλά επίσης τονώνει το νευρικό σύστημα, καταπολεμά την κατάθλιψη, τους πονοκεφάλους και χαρίζει έναν ξεκούραστο ύπνο.

Επιπλέον, το μαγνήσιο έχει ευεργετική επίδραση και στο δέρμα μας, είτε ενυδατώνοντάς το και ανακουφίζοντάς το από κνησμό ή από άλλα δερματικά προβλήματα είτε δρώντας ως άριστο επουλωτικό σε περιπτώσεις τραυμάτων ή πληγών.

Η κρέμα σώματος  Μαγνησίου Rania K. περιέχει μεταξύ άλλων χλωριούχο μαγνήσιο, βούτυρο Karité , λάδι καρύδας και αιθέριο έλαιο λεβάντας. Όλα αυτά τα συστατικά είναι φυσικά και ο συνδιασμός τους προσφέρει τα μέγιστα οφέλη στο σώμα μας, χαρίζοντας ένα αίσθημα ξεκούρασης, έναν όμορφο ύπνο και μια απαλή επιδερμίδα πλούσια ενυδατωμένη. Επιπλέον καταπολεμά την κατάθλιψη και τους πονοκεφάλους, βοηθάει στην καλή υγεία των αρθρώσεων και των μυών. Χρησιμοποιήστε τη καθημερινά σε καθαρό δέρμα. Πιστεύουμε ότι αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Με εκτίμηση,

Rania K.

Related Posts