Το σωστό πλύσιμο των χεριών, βήμα-βήμα!

Ένα απλό και γρήγορο ξέπλυμα με νερό ή έστω και με σαπούνι δεν αρκεί για να καθαρίσουν τα χέρια! Το σωστό πλύσιμο απαιτεί χρόνο και τήρηση ειδικής διαδικασίας.

Το σωστό πλύσιμο των χεριών, βήμα-βήμα!

  1. Ένα απλό και γρήγορο ξέπλυμα με νερό ή έστω και με σαπούνι δεν αρκεί για να καθαρίσουν τα χέρια! Το σωστό πλύσιμο απαιτεί χρόνο και τήρηση ειδικής διαδικασίας.
  2. Η σωστή υγιεινή των χεριών έχει μεγάλη σημασία για την πρόληψη και τον περιορισμό μετάδοσης ιώσεων, παρασίτων, γαστρεντερίτιδων και τροφικών δηλητηριάσεων!
  3. Το σωστό πλύσιμο των χεριών πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 40 δευτερόλεπτα και γίνεται ως εξής:
  4. Αφαιρούμε τυχόν κοσμήματα από τα χέρια μας και σηκώνουμε τα μανίκια!
  5. Ανοίγουμε τη βρύση και βρέχουμε τα χέρια μας με τρεχούμενο νερό σε θερμοκρασία ανεκτή από το δέρμα.
  6. Βάζουμε αρκετό σαπούνι ώστε να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες των χεριών και τρίβουμε τις παλάμες μεταξύ τους χωρίς να ξεχνάμε τους καρπούς μας.
  7. Τρίβουμε εναλλάξ τη ράχη του αριστερού χεριού μας με την παλάμη του δεξιού χωρίς να ξεχνάμε τα μεσοδακτύλια διαστήματα σταυρώνοντας τα δάχτυλα. Κλείνουμε εναλλάξ τον αντίχειρα του δεξιού χεριού μέσα στην παλάμη του αριστερού και τον τρίβουμε με περιστροφικές κινήσεις.
  8. Τρίβουμε τα ακροδάχτυλά μας με περιστροφικές κινήσεις στην παλάμη του άλλου χεριού και ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό. Κλείνουμε τη βρύση προσέχοντας αν είμαστε σε δημόσιες τουαλέττες να την πιάσουμε με είτε με πετσέτα είτε με τον αγκώνα μας.
  9. Στεγνώνουμε καλά τα χέρια μας με ατομική πετσέτα στεγνή και καθαρή. Εναλλακτικά τρίβουμε τα χέρια μας σε θερμό αέρα. Η πετσέτα όμως αφαιρεί τα νεκρά κύταρα του δέρματος και τυχόν υπολείμματα από το σαπούνι.
  10. Γενικά, πλένουμε τις πετσέτες χεριών πολύ συχνά και σε θερμοκρασία τουλάχιστον 60° C.

Τα χειροποίητα φυσικά σαπούνια Rania K. με αγνό παρθένο ελαιόλαδο και αιθέρια έλαια για αρωματοθεραπεία, ενυδατώνουν την επιδερμίδα και δεν θα χρειαστείτε περαιτέρω καμία κρέμα ενυδάτωσης γιατί επιλέγουμε προσεκτικά τα συστατικά που χρησιμοποιούμε  με γνώμωνα τα μεγαλύτερα ωφέλη τους για τον ανθρώπινο οργανισμό!

Φιλικά

Rania K.

Related Posts

Leave a comment