1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ «Ανάδειξη τοπικής, Πολιτιστικής κληρονομιάς Πελοποννήσου»

Από τις 2 Ιουνίου 2017 έως τις 2 Ιουλίου 2017 πραγματοποιείται το 1ο Φεστιβάλ Ναυπλίου για την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, στο Λιμάνι (Οδός Αριστοτέλη Ωνάση).

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ διοργανώνεται από την “Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού” σε συνεργασία με τον δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αφορά στις ενότητες ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ, ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Η διοργάνωση αυτή καλύπτει το χώρο της πλατείας Αριστοτέλη Ωνάση με 52 περίπτερα διαστάσεων 3,60μ Χ 2,00μ. και συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, παραγωγικές μονάδες της Πελοποννήσου. Στα εγκαίνια πού έγιναν έδωσε το παρών ο σκηνοθέτης και παραγωγός ελαιολάδου Μανούσος Μανουσάκης.

Παράλληλα με την εμπορική προβολή το ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα εμπλουτιστεί από Πολιτιστικές, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις.

Τα χειροποίητα φυσικά σαπούνια Rania K. παρουσιάζονται στο φεστιβάλ αυτό από τον κ. Παπαντωνίου Γιώργο, μελισσοκόμο και παραγωγό εξαιρετικής ποιότητας μελιού με την επωνυμία “Σμηνουργία”, από τη Βυτίνα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ο χρόνος διεξαγωγής του 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ που θα πραγματοποιηθεί για ένα μήνα έχει ως εξής:

2 – 3 – 4 και 5 Ιουνίου ώρες 17:30 – 23:30
9 – 10 και 11 Ιουνίου ώρες 17:30 – 23:30
16 – 17 και 18 Ιουνίου ώρες 17:30 – 23:30
23 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου καθημερινά και ώρες 17:30 – 23:30

Μακάρι η νέα αυτή διοργάνωση να γίνει θεσμός όπου επάξια και αντιπροσωπευτικά θα αναδεικνύεται η  Πρωτογενής παραγωγή, ο Πολιτισμός και ο Διαδραστικός τουρισμός.

Φιλικά

Rania K.

Leave a comment