Shea butter, ο καλύτερος φίλος της επιδερμίδας μας!

Thursday, Jan 1, 1970 | Post by Rania | 0 comment(s)

Χωρίς το Shea Butter, τα αντιρυτιδικά καλλυντικά περιποίησης σώματος δεν θα ήταν ποτέ τα ίδια!

Shea butter, ο καλύτερος φίλος της επιδερμίδας μας!

Χωρίς το Shea Butter, τα αντιρυτιδικά καλλυντικά περιποίησης σώματος δεν θα ήταν ποτέ τα ίδια! 

Η αγγλική ονομασία "shea" προέρχεται από την ονομασία s'i στην γλώσσα του Μάλι και που σημαίνει ιερός, ώστε να τονιστούν οι θεραπευτικές ιδιότητες του βουτύρου που παράγεται από τους καρπούς του δένδρου Vitellaria Paradoxa που φυτρώνει στη Δυτική και Κεντρική Αφρική. Το όνομα Karité προέρχεται από την παράφραση στα γαλλικά της Σενεγαλέζικης λέξης ghariti που περιγράφει το δένδρο αυτό. Το βρίσκουμε και με τις ονομασίες Galambbutter, Shibutter, Ori και άλλες τοπικές.

Το βούτυρο αυτό το εμπορευόταν η Αρχαία Αίγυπτος ενώ εδώ και χιλιετίες οι γυναίκες της Αφρικής το χρησιμοποιούσαν κατά κόρο είτε για τροφή είτε σκέτο ή σε σαπούνια και κρέμες για την φροντίδα του σώματος.

Πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Ε και F) και άλλα θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά, είναι γνωστό για τις μοναδικές ενυδατικές, επουλωτικές, αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές του ιδιότητες και τα ωφέλη του στην επιδερμίδα μας ενάντια στο χρόνο και την επίδραση των κλιματικών αλλαγών!

Το shea butter απορροφάται εύκολα από το δέρμα χωρίς να φράζει τους πόρους γιατί τα ενυδατικά του συστατικά είναι όμοια με αυτά του σμήγματος του δέρματος. Είναι δε κατάλληλο για όλους τους τύπους του δέρματος, ακόμα και για τα μικρά παιδιά αφού δεν προκαλεί αλλεργίες, ανακουφίζει σε περιπτώσεις ξηροδερμίας ή εγκαύματος από τον ήλιο, βοηθάει την αποκατάσταση του δέρματος σε μικροτραυματισμούς και κοψίματα, στην ψωρίαση, στο έκζεμα, στην ακμή, στα τσιμπήματα από έντομα ή φυτά, ενώ απαλύνει και προλαμβάνει τη δημιουργία ραγάδων και ρυτίδων. Βοηθάει ακόμη και στους πόνους αρθρώσεων και μυών.

Έτσι, το μόνο που χρειάζεσθε μετά από ένα καλό βούρτσισμα και πλύσιμο του σώματός σας, είναι μια μικρή ποσότητα shea butter που θα ζεστάνετε εύκολα στις παλάμες σας και θα απλώσετε στο κορμί σας!

Εμείς στα χειροποίητα φυσικά σαπούνια Rania K. από αγνό παρθένο ελαιόλαδο και αιθέρια έλαια, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε για έξτρα ενυδάτωση τα δύο φανταστικά σαπούνια μας με βούτυρο Karité (Shea Butter) και φυσικό τριαντάφυλλο: αυτό για ήπια απολέπιση σώματος με μέλι, γάλα, μελισσοκέρι και ροδοπέταλα και αυτό για το πρόσωπο και το σώμα με έλαιο Αβοκάντο και ροδόνερο! 

Κατά συνέπεια και σε συνδυασμό με τα προσεκτικά επιλεγμένα αιθέρια έλαια για να αξιοποιούνται οι ευεργετικές φυσικές ιδιότητες της αρωματοθεραπείας, όσοι χρησιμοποιούν τα σαπούνια μας νοιώθουν ευεξία, ξεκούραση, αναζωογονούνται και χαλαρώνουν από το άγχος. 

Φιλικά

Rania K.

 

Post item information on Facebook Add To Del.icio.us Stumble This Digg This Add To Reddit Add To Yahoo

Σχετικά άρθρα